Läs MIn IT-Supports blogg

Min IT-Support Blogg

Bloggen om hemelektronik

I vår blogg skriver vi om allt vi gör, produkter vi har installerat, kommande produkter, ny teknik, välja dator, välja TV mm

Stacks Image 1012

Hur välja rätt router?

Att välja router är inte det enklaste. Det finns många olika märken att välja på. Vilken är mest användarvänlig och enklast att hantera? Vilket prisläge ska man välja? Vad kan man förvänta sig för räckvidd? Fungerar den nya routern med befintlig utrustning? Frågorna är många och vi ska försöka förklara det så enkelt som möjligt.

Att tänka på vid val av Router

Hjälp med router i Malmö
Vilket prisläge ska man välja?
Vid val av router så är det som med så mycket annat att man får vad man betalar för. Vilket behov man har spelar också roll och var den ska sitta i förhållande till var den ska nå trådlöst. En billig router har inte samma räckvidd och hastighet. Det brukar alltid vara mest gynnsamt att välja en router i mellanprisläge 1000 Kr - 1600 Kr. Det är inte kul när det trådlösa inte fungerar som det ska så välj därför router med omsorg. Är ni tveksamma kan ni alltid höra av er till oss via formuläret här så hjälper vi er.
Vilken räckvidd kan man förvänta sig?
Räckvidden beror på hur många och hur svåra hinder som är i vägen för den trådlösa signalen. I ett hus eller lägenhet finns det ofta "dödzoner" där wi-fi bara inte fungerar. Om det är betongväggar eller gipsväggar spelar stor roll. Likaså avståndet mellan routern och de platser där man behöver ta emot trådlös signal. Ibland kan det behövas någon form at förstärkning av signalen. Har man ett "besvärligt" hus eller lägenhet så rekommenderar vi ett Mesh-nätverk. Mer om det längre ner. Vi kommer gärna ut till er och mäter och går igenom vilken router som skulle passa i just ert hem. Boka tid här.
Går det snabbare bara för at jag byter ut routern?
Både ja och nej. Har man en äldre dator så sitter det kanske ett långsammare nätverkskort i den. Då kan datorn inte ta emot signalen i den hastighet som den nya routern utlovar. En fördel är alltså att det är samma teknik i både router och dator. Det är faktiskt en av de viktigaste parametrarna man ska ta hänsyn till när man köper ny dator. Man vill inte att ens dator ska vara den som begränsar hastigheten. Behöver ni hjälp att välja dator eller router så hjäper vi er gärna.
Tillbaka

Varför välja Min IT-Support?

Stacks Image 12

DIN TRYGGHET

Vi garanterar att arbetet blir professionellt och säkert utfört. Skulle olyckan vara framme är vi fullt försäkrade.

Stacks Image 25

PRISVÄRT

Vi har satt ihop en prislista så att du som kund alltid får det bästa priset. För små enskilda ärenden rekommenderas fast pris.

Stacks Image 38

DIN TEKNIKER

Vi skiljer oss från de stora. Hos oss har du alltid samma kompetenta kontaktperson som hjälper dig hela vägen.

Toppbetyg på Google

 • account_circle
  Jättebra hjälp & fin service :) Enkla & tydliga förklaringar så man förstår när man även ska sitta själv med det efteråt. Det är inte lätt att hitta någon som man har förtroende för och känner trygghet med hemma men det gör jag verkligen med Henrik på Min IT-Support. Kan varmt rekommendera Min IT-Support :)
  Anna-Lena Lindberg
 • account_circle
  Henrik kunde snabbt lösa våra dataproblem (router, laptop och padda) på ett professionellt och dessutom sympatiskt sätt. Rekommenderas varmt.
  Gun Andersson - Lomma
 • account_circle
  Henrik hjälpte mig med min e-mail och backup. Han är trevlig att ha att göra med och nu fungerar allt som det ska igen. Rekommenderas!
  Irma Nörrenberg - Malmö
 • account_circle
  Vi kan inte önska en bättre hjälp än denna. Min It-Support såg även att vi hade en tjänst som vi inte använde vilket ledde till en besparing.
  Lena Jonsson - Staffanstorp
 • account_circle
  Kan verkligen rekommendera Min It Support,fackmässigt kunnande och trevligt bemötande.
  Gunnel Samuelsson - Kyrkheddinge

DATOR

Datorservice
Datorreparation
Backup
Ominstallation
Laga Hårddisk

NÄTVERK

Router
Wifi
Kabeldragning

KUNDSERVICE

Kontakt
Om oss
Nyhetsbrev
Prislista
Rutavdrag
Presentkort
Integritetspolicy

DIVERSE

Skrivare
Email
Bank ID
Personal shopper
Produkter

TV/BREDBAND

TV installation
Upphängning av TV
Boxer
Comhem
Telia
Telenor
Ownit

ORTER

Vi erbjuder hjälp på bland annat följande orter:

Malmö, Limhamn, Lund, Trelleborg, Vellinge, Bunkeflo, Klagshamn, Skanör, Falsterbo, Skegrie, Höllviken, Åkarp, Lomma, Bjärred, Klågerup, Bara, Staffanstorp, Svedala, Skurup, Oxie, Hörby, Höör, Eslöv, Kristianstad, Stehag, Flyinge och Tollarp.

OM OSS

Min IT-Support är ett IT-företag som startade för 7 år sedan och växer stadigt. Vi har specialiserat oss på att hjälpa privatpersoner med allt inom dator, tv och övrig hemelektronik.

Läs mer om oss!

Logotyp MIn IT support

Kontakta oss idag!

040-300085
scengangare