• Hjälp-med-Router

  Hjälp med Router i Malmö och Lund med omnejd

Hjälp med router i Malmö

Hjälp med router

Problem med router? Vi kan hjälpa er!

Vi utför installation av router och wifi. Hjälp att ställa in ett säkert trådlöst nätverk. Vi kan även hjälpa till att hänga upp er router på väggen. Min IT-Support kommer hem till Er och hjälper er med er router i hemmet.

Att tänka på när man ska köpa router

Hjälp med router i Malmö
Se över din befintliga utrustning
Om du har kopplat ditt modem med kabel idag så kan det ändå vara så att ditt modem innehåller en routerfunktion så att du kan använda trådlöst internet. Ofta är de modem man får av sin leverantör av bredband inte så bra på Wifi. Vi rekommenderar att du skaffar en router som är tänkt enbart till wifi och inte har modem inbyggt.
Hjälp med router i Malmö
Ökad hastighet och räckvidd
Många av de lite bättre routerna idag ha flera antenner, vilket gör att hastigheten och räckvidden förbättras. De är inte granna men fyller ett syfte. Det finns så klart snyggare routrar utan antenner men då får man kompromissa med prestandan på sitt internet, vilket inte många av våra kunder är beredda på. Externa antenner kan man även rikta för att få ökad hastighet.
Hjälp med router i Malmö
Välj en trådlös router som även har vanliga nätverkskontakter
Det är alltid bra att kunna koppla in internet med kabel om det trådlösa tillfälligt strular. Välj alltså ingen router som enbart kör trådlöst.
Hjälp med router i Malmö
Nätverkskort behövs också
Det räcker inte med att ha en router utan man behöver öven ett trådlöst nätverkskort för att det ska fungera. Många bärbara och stationära datorer har ett trådlöst nätverkskort inbyggt och skulle de inte ha det så kan man köpa ett externt som man kopplar i usb uttaget.
Hjälp med router i Malmö
Externt nätverkskort kan vara en bra idé
Ofta ställer man in sin stationära dator i ett skåp och hos många av våra kunder står den i en hörna bakom skrivbordet. är det trådlösa nätverkskortet inbyggt så försämras täckningen avsevärt. Kör man externt kort som kopplas i USB uttaget så kan man ställa mottagaren upp på skrivbordet eller på ett ställe där man vet att den trådlösa signalen är bra.
Hjälp med router i Malmö
Koppla in extra hårddisk
Väljer du en lite bättre router som har usb ingång så kan du koppla in en extern hårddisk till routern. Då kan alla som är på nätverket spara information på den. Ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera sina bilder och övrig värdefull information.
Hjälp med router i Malmö
Koppla in skrivare
Om skrivaren har nätverksuttag kan man koppla skrivaren till routern den vägen men även via usb om routern har en usb ingång.
Hjälp med router i Malmö
Samma teknik i router och dator
Det är en stor fördel om man har samma standard för trådlös överföring i både dator och router. Den nyaste standarden heter AC. Har man en dator som stödjer AC men en router som inte har det så begränsas hastigheten. Självklar gäller även det om routern har AC men inte datorn. Har man en dator som inte har AC så finns det externa nätverkskort som man kopplar i usb ingången. Det ger datorn snabbare uppkoppling än om man använder det som är inbyggt.
Hjälp med router i Malmö
Att tänka på när man köper ny dator
Eftersom det är märkbart hur snabbt och stabilt det går att t.ex surfa ju bättre inbyggt nätverkskort i datorn tycker vi att det är en idé att satsa på en dator som har snabbt trådlöst nätverk.
Hjälp med router i Malmö
Olika typer av routrar
Idag finns det B, G, N och AC routrar. Kopplar man upp sig på internet via mobilnätet så finns det även 3g och 4g routrar.

Kontakta oss på Min IT-Support för hjälp att välja rätt router för ditt behov.

Varför välja Min IT-Support?

Stacks Image 12

DIN TRYGGHET

Vi garanterar att arbetet blir professionellt och säkert utfört. Skulle olyckan vara framme är vi fullt försäkrade.

Stacks Image 25

PRISVÄRT

Vi har satt ihop en prislista så att du som kund alltid får det bästa priset. För små enskilda ärenden rekommenderas fast pris.

Stacks Image 38

DIN TEKNIKER

Vi skiljer oss från de stora. Hos oss har du alltid samma kompetenta kontaktperson som hjälper dig hela vägen.

Toppbetyg på Google

 • account_circle
  Jättebra hjälp & fin service :) Enkla & tydliga förklaringar så man förstår när man även ska sitta själv med det efteråt. Det är inte lätt att hitta någon som man har förtroende för och känner trygghet med hemma men det gör jag verkligen med Henrik på Min IT-Support. Kan varmt rekommendera Min IT-Support :)
  Anna-Lena Lindberg
 • account_circle
  Henrik kunde snabbt lösa våra dataproblem (router, laptop och padda) på ett professionellt och dessutom sympatiskt sätt. Rekommenderas varmt.
  Gun Andersson - Lomma
 • account_circle
  Henrik hjälpte mig med min e-mail och backup. Han är trevlig att ha att göra med och nu fungerar allt som det ska igen. Rekommenderas!
  Irma Nörrenberg - Malmö
 • account_circle
  Vi kan inte önska en bättre hjälp än denna. Min It-Support såg även att vi hade en tjänst som vi inte använde vilket ledde till en besparing.
  Lena Jonsson - Staffanstorp
 • account_circle
  Kan verkligen rekommendera Min It Support,fackmässigt kunnande och trevligt bemötande.
  Gunnel Samuelsson - Kyrkheddinge